Verlatingsangst

Ook jouw hond kan alleen thuis zijn

verlatingsangst 2

De deur valt in het slot en jij krijgt weer buikpijn. Aan de andere kant hoor je jouw hond al joelend. Want alleen thuis zijn? Dat gaat niet. De oppas heeft geen tijd en ook de hondenuitlaatservice moet jou teleurstellen. Vrienden en kennissen weten allemaal perfect hoe je dit moet oplossen. Maar de goedbedoelde (ongevraagde) adviezen leiden tot niks anders dan stress en drama.

Herken je dit?

 • Je hond blaft continu als je hem alleen thuis laat.
 • De meubels zijn gesloopt wanneer je terug thuis bent.
 • Er ligt wéér poep of plas in huis als je terugkomt.
 • De buren beginnen steeds vaker te klagen.
 • Je gaat nooit met een fijn gevoel weg.
verlatingsangst slopen

Oppas is onvindbaar
De pensions en opvanglocaties zitten bomvol. En eerlijk is eerlijk, het moet best kunnen om een paar uurtjes de deur uit te gaan. Zonder hond. Maar als jouw hond dat niet aan kan? En echt in paniek is als jij weggaat?  

verlatingsangst oppas

Zelf heb ik de methode geprobeerd en het werkt
Of ik makkelijk praten heb als kynologisch instructeur? Helaas. Was het maar zo. Ook ik heb honden van vlees en bloed. En dat zijn geen robots 😉. Mijn eerste hondje Daisy was een echte handenbinder. Ik kon nooit weg zonder haar, of ze blafte tot ik weer terug was. Het advies wat ik toen kreeg?

“Wacht maar tot ze vanzelf stil wordt, dan is het zo over”.

Wat heb ik een spijt dat ik daar gehoor aan gegeven heb. Het werd namelijk niet beter. Het werd alleen maar erger! En stiekem, breekt mijn hart nog steeds als ik terugdenk aan hetgeen wat ik haar toen heb aangedaan.

Het begon met het toilet
Toen kregen we Teddy. Onze lieve pup. Wat was ik blij met hem! En hij kennelijk ook met mij. Want ik kon geen seconde uit het zicht zijn, of hij raakte overstuur. Zodra ik overeind kwam en richting een deur liep, was het al mis. Teddy wist niet waar hij het zoeken moest en raakte volledig over zijn toeren. Het advies? Niet te snel willen gaan. Ik kan je vertellen; dat is knap lastig als je puppy zo snel onrustig wordt.

Wat doe je dan?

De oplossing die wel werkt

Natuurlijk komt er veel meer bij kijken. Samen met een specialist in verlatingsangst zijn wij gaan oefenen en aan de slag gegaan. Het kostte mij en de pup nauwelijks moeite om de oefeningen te doen. Door kleine aanpassingen in de routines te doen, konden we steeds langer alleen zijn. Het gaat niet vanzelf. Maar het resultaat is het meer dan waard.

verlatingsangst

Hoe zou jij het vinden als...

 • Je hond het prima vindt om alleen thuis te zijn.
 • De buren je groeten en je hond een aai geven.
 • Jij zonder schuldgevoel weggaat.
 • Je er nooit meer rekening mee hoeft te houden dat je oppas nodig hebt.
 • Jouw hond gewoon alleen thuis is zonder gedoe.

Disclaimer
De training is niet bedoeld om je hond de hele dag alleen thuis te laten. Honden hebben aandacht nodig. En moeten geregeld worden uitgelaten. Je hond mag tot 4 uur per dag alleen thuis zijn met een maximum van 5 uur.

Wat moet jij ervoor doen?

 • Wat moet jij ervoor doen?
  Je hond gaat het niet vanzelf doen. Je kan oefenen tot je een ons weegt. Maar zonder de juiste aanpak maak je het probleem eerder erger dan beter. Dus we gaan:

  • 4 á 5 keer per week trainen.
  • Voor ten minste een half jaar een oppas inschakelen.
  • Rekening houden met het leertempo van jouw hond.
Gelukkige hond
verlatingsangst de deur uit

Met als resultaat
In dit geval geldt: hardlopers zijn doodlopers. Als jij wil dat jouw hond een hondenleven lang alleen thuis kan zijn. Moet je er iets voor over hebben. Daarna:

  • Krijgt jouw hond nooit meer problemen met alleen thuis zijn.
  • Heb je geen dwangmiddelen nodig zoals een anti-blafband (die altijd illegaal zijn).
  • Is jouw hond zelfverzekerder met én zonder jou.
  • Ga jij altijd met een goed gevoel de deur uit.
  • Ben jij van problemen af zoals: slopen, lawaaioverlast of incontinentie.

Twijfel je? Persoonlijk advies!
Ik sta voor wat ik beloof. Twijfel jij of je hier echt iets aan hebt? Bel of mail mij gewoon. Dan gaan we samen kijken naar de beste oplossing voor jou en je hond.

Pakket 1

4 weken training:

Start sessie 1,5 uur

Toegang tot trainingsapp

5x per week training

Support via WhatsApp

Evaluatie trainingsvideo’s

Wekelijks zoomgesprek van maximaal 30 minuten

Ebook over lichaamstaal en stress signalen

 

€650,-

Pakket 2

8 weken training:

Start sessie 1,5 uur

Toegang tot trainingsapp

5x per week training

Support via WhatsApp

Evaluatie trainingsvideo’s

Wekelijks zoomgesprek van maximaal 30 minuten

Ebook over lichaamstaal en stress signalen

 

€950,-

Pakket 3

12 weken training:

Start sessie 1,5 uur

Toegang tot trainingsapp

5x per week training

Support via WhatsApp

Evaluatie trainingsvideo’s

Wekelijks zoomgesprek van maximaal 30 minuten

Ebook over lichaamstaal en stress signalen

 

€1425,-

1H4A6552

Over mij

Marsha - Personal Paws

Mijn naam is Marsha. Eigenaar van Personal Paws. Als Kynologisch Instructeur kan ik je helpen om je hond te leren ontspannen om alleen thuis te zijn. Zelf heb ik met mijn eigen honden Teddy & Beer ook deze training doorlopen. Ik weet dus precies wat je meemaakt en hoe moeilijk het soms ook kan zijn.

 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de meest voorkomende onzin adviezen?

 • Er komt van alles voorbij op forums en social media. Helaas is het vooral gebakken lucht wat ik zie én lees. Bijvoorbeeld de adviezen als: “je moet je hond gewoon alleen laten en dat steeds langer opbouwen”. “Geef je hond een snoepje als je weggaat, dan is hij rustig”. “Doe de gordijnen dicht, dan heeft hij minder prikkels”. Het zijn allemaal pleisters op een zere wond, die onvoldoende de wond bedekken. Met dit soort adviezen los je het probleem niet op en voorkom je verlatingsangst ook niet. 

Hoe weet ik zeker dat dit wel werkt?

 • Je gaat trainen op het niveau van je hond. Dat betekent dat je nooit te ver over zijn grenzen heengaat. Hierdoor doe je geen afbreuk aan zijn vertrouwen en groeit het zelfvertrouwen alleen maar. Honden leren alleen als ze relaxt en ontspannen zijn.

Wat zit er in de training?

 • Je krijgt toegang tot een persoonlijke omgeving in een app. Hierdoor volg je dus makkelijk de training, overal waar jij wilt. Er komt iedere dag een nieuwe training in de app te staan. Ook krijg je voorbeeldvideo’s, met pdf-bestanden waarin alles nog een keer is uitgelegd.

Wanneer heeft mijn hond iets aan de training?

 • Verlatingsangst wordt soms verkeerd begrepen. Maar je ziet zelf heel goed of je hond gespannen is als jij weg wil gaan. Als jij nog maar bedenkt om boodschappen te halen zonder je hond, begint hij rondjes te lopen. Te piepen. Komt hij extra om aandacht vragen. Gaat hij bij de deur staan. Of hoor je 9 van de 10 keer je hond blaffen en piepen als jij een tijdje uit beeld bent.

Wanneer is deze training geschikt voor ons? 

 • Deze training is bedoeld voor baasjes met een hond, die het moeilijk vindt om alleen thuis te zijn. Dit is bijvoorbeeld te merken in onrustig gedrag, blaffen en huilen, slopen of incontinentie. Twijfel je of jouw hond ook verlatingsangst heeft en of deze training geschikt voor jullie is? Neem dan eerst vrijblijvend contact op.

Haal ik er gegarandeerd iets uit?

 • Ja, je leert echt naar het gedrag van je hond kijken en zijn signalen herkennen. Dit legt niet alleen de basis voor verlatingsangst (voorkomen). Je hebt hier dus op veel verschillende fronten iets aan!

Waarom hebben honden verlatingsangst?

 • Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Maar tussen een leeftijd van 3 en 12 weken leren puppy’s de wereld beter kennen. Alle ervaringen die pups in deze periode opdoen, zijn voor een deel de grondslag van het gedrag op latere leeftijd. Het ‘alleen zijn’ moet een puppy leren. Als dit vroeger verkeerd is opgebouwd toen jouw hond pup was, kan dit nu nog voor problemen zorgen. Daarom help je jouw hond enorm, door hem of haar te leren weer te ontspannen in de situatie dat jij niet in de buurt bent. Hoe je dat op een verantwoorde manier doet, leer je in mijn training.