Baby en Hond

LEER HOE JOUW HOND EEN BABY GAAT ACCEPTEREN

Moeder met kind

Een spannende tijd komt eraan. Jullie verwachten een baby! Belangrijke vragen gaan door jullie heen. Wat als de hond de baby niet accepteert? Wat als het straks een keer mis gaat? Ach, zo’n vaart zal het niet lopen toch? In deze cursus leer jij hoe je er zeker van kan zijn dat het straks allemaal goed en veilig verloopt.

Herken je dit?

 • Je hond is het kind in huis
 • Jullie hond heeft nog weinig kinderen in zijn omgeving
 • Het is koffiedik kijken of jullie hond de baby gaat accepteren
 • Stiekem maak jij jezelf zorgen of het straks wel goed gaat
 • De gedachte 'het zal wel goedkomen' probeert je gerust te stellen
Untitled-design-1

Diep van binnen weet je wel beter

Lees hier de review van Anne. Zij had lichte twijfels voordat ze aan de cursus begon.

Het hond-babytraject heeft mij zelfverzekerder gemaakt. Ik voelde mijzelf meer ontspannen tijdens de eerste ontmoeting tussen onze hond Dobbe en onze zoon Laurens. Ik heb veel geleerd van de uitleg over de lichaamstaal van de hond. De algemene info over bijtincidenten en dat wij in detail de voorbereidingen op de komst van de baby met onze hond hebben kunnen oefenen.

Veel mensen die ik vertelde over dit traject, wisten niet van het bestaan af. Ik zou het andere ouders aanbevelen, zeker als ouders zich nog onzeker voelen of als ze weinig ervaring hebben met honden en of honden en kinderen.”

module 1

Wat als..

‍️🤷🏽 Je het mis hebt? En jouw hond helemaal niet zo blij is met jullie kindje?

🤷🏽 Jullie hond straks heel veel moeite heeft met alle veranderingen.

‍️🤷🏽 Wat als hij agressief wordt naar de baby?

🤷🏽 Je loopt de kans mis het meteen goed te doen. Tenzij..

✅Jullie goed voorbereid aan de slag gaan!

Een uniek traject

Een hond denkt anders dan wij mensen, je moet jezelf erin verdiepen om hem te begrijpen. In de cursus leer je stap voor stap hoe je jouw hond goed voorbereid. Je leert de lichaamstaal van je hond beter kennen. En leert van de meest gemaakte valkuilen. De cursus is praktisch, kort en bondig. 

mockuper-1024x709
Afbeeldingen salespagina module 1 tm 6

Module 1: Baby en hond vragen

Afbeeldingen salespagina module 1 tm 6 (1)

Module 2: Script

Afbeeldingen salespagina module 1 tm 6 (2)

Module 3: Kop in 't zand

Jullie beantwoorden samen 12 vragen. Hiermee ga je belangrijke baby & hond regels opstellen zodat je goed voorbereid bent wanneer de baby is geboren.

Je gaat de eerste ontmoeting met de baby en de hond oefenen. Dit doe je met behulp van een pop. Het lijkt een kinderspel. Vergis je niet. Je ziet al snel hoe jouw hond kan gaan reageren op de echte baby.  

Wat je liever niet leest. Maar wat wel belangrijk is om te weten. Leer van de meest gemaakte fouten die bijtincidenten veroorzaakte. Je leert de feiten kennen.

Afbeeldingen salespagina module 1 tm 6 (3)

Module 4: Hondenexpert

Afbeeldingen salespagina module 1 tm 6 (4)

Bonus 1: checklist

Afbeeldingen salespagina module 1 tm 6 (5)

Bonus 2: Baby en hond spelletjes

Iedere hondeneigenaar heeft te weinig inzicht in de lichaamstaal van zijn of haar eigen hond. Je leert hier wat jouw blinde vlek is. En snapt hierna beter wat jouw hond je duidelijk wil maken.

Een handige checklist zodat jij helemaal voorbereid bent op de komst van de baby

Hoe fantastisch is het dat jij straks jouw hond kan betrekken bij het gezin. Met de baby? Goed voor de relatie en leuk om jullie familieband te versterken. 

1H4A6552

Over mij

Marsha - Personal Paws

Mijn naam is Marsha. Eigenaar van Personal Paws. Als geschoolde Kynologisch instructeur mag ik mensen zoals jij helpen honden beter te begrijpen. Jaarlijks worden er 75.000 kinderen gebeten door een hond. Dit is bijna altijd de hond uit het gezin. Daarom vind ik het erg belangrijk om aanstaande ouders te begeleiden en het aantal bijtincidenten te verlagen. 

"het heeft mij vooral rust opgeleverd en meer kennis/ inzicht over de mogelijke risico’s. Ik zou het zeker aanraden" - Herman (baasje van Dobbe)

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de meest voorkomende onzin adviezen?
 • Er komt van alles voorbij op forums en Social media. Helaas is het allemaal gebakken lucht. Bijvoorbeeld de adviezen als: “je moet je hond de eerste poepluier van de baby geven” – “geef je hond de placenta” – “leg jouw baby meteen bij de hond”. “Je moet jezelf dominant opstellen”. Ik hou mijn hart vast bij het lezen van dit soort bakerpraatjes. Als ouders hierop vertrouwen, gaat het gegarandeerd een keer mis.  
 • Hoe kan je een hond voorbereiden op de komst van een kind?
 • Dat begint al rond de 20 weken-echo. Je gaat bijvoorbeeld een rollenspel doen. Praktische oefeningen uitvoeren. Lijstjes maken van gedrag wat jouw hond straks niet meer mag doen en hier alternatieven voor bedenken. En je huis inrichten voor hond- en baby.
 • Hoe reageert je hond op een baby?
 • Een open deur, maar dat verschilt per hond. Het is nooit te voorspellen hoe een hond op een baby gaat reageren tijdens- of na de eerste ontmoeting. Zelfs brave honden die altijd goed omgaan met kinderen kunnen anders reageren dan jij had verwacht. Er komen namelijk ontzettend veel extra factoren bij kijken. Denk aan: energie en stemming van jouw hond op dat moment, jouw energie en stemming op dat moment. Houding, gedrag en spanningsniveau. Routine, veranderende regels. Daarom is het belangrijk dat jij goed leert te kijken naar de lichaamstaal van jouw hond.
 • Haal ik er gegarandeerd iets uit?
 • Ja, je wordt er bedachtzamer op waar de potentiële gevaren schuilen. Leert vanuit het perspectief van jouw hond naar situaties kijken. En je leert begrijpen waarom sommige dingen voor jouw hond moeilijk zijn, die voor jouzelf volkomen logisch lijken.
 • Waarom likt de hond een baby in het gezicht? 
 • Dat hangt ervan af. Ten eerste is het voor een hond onmogelijk om onderscheidt te maken tussen een gezicht, hand of been. Honden kunnen elkaar likken als begroeting of sociaal gedrag. Maar het kan ook vanuit onzekerheid of stress komen. En een signaal zijn van jouw hond om aan te geven. ‘ik weet niet wat ik ermee aan moet’.
 • Onze hond is beschermend naar de baby, wat moet ik eraan doen?
 • Heel flauw, maar je bent eigenlijk al te laat. Voorkomen had beter geweest dan genezen. Wil jij dit probleem goed oplossen, dan moet je eerst nagaan waarom jouw hond beschermend is naar de baby. Er is voor jouw hond ontzettend veel veranderd sinds de komst van jullie baby. Welke verandering heeft dit gedrag ontwikkeld? Wat hebben jullie gedaan voor- en tijdens de eerste ontmoeting? Wat maakt het voor jouw hond de moeite waard om de baby te beschermen?
 • Moet de hond tijdens de bevalling aanwezig zijn?
 • Nee. Dit is ook een bakerpraatje en voegt niets toe aan het vervolgproces tussen jullie hond en de baby.

Jullie kindje wordt met open armen (en pootjes) ontvangen. Na deze training weet jij wat jij kan verwachten.

Pakket 1

Direct toegang tot de online training

4 modules waarin jij én je hond goed voorbereid worden op de komst van jullie baby

Bonus 1: een handige checklist zodat je zeker weet dat je aan alles hebt gedacht

Bonus 2: baby en hond spelletjes. De tips om je hond bij het gezin te betrekken

Pakket 2

Direct toegang tot de online training

4 modules waarin jij én je hond goed voorbereid worden op de komst van jullie baby

Bonus 1: een handige checklist zodat je zeker weet dat je aan alles hebt gedacht

Bonus 2: baby en hond spelletjes. De tips om je hond bij het gezin te betrekken

+

Een persoonlijk online gesprek met persoonlijke 1 op 1 begeleiding. Je kan al jouw vragen stellen en eventuele problemen bespreken met mij.

 

Pakket 3

Speciaal voor inwoners van Amsterdam

Direct toegang tot de online training

4 modules waarin jij én je hond goed voorbereid worden op de komst van jullie baby

Bonus 1: een handige checklist zodat je zeker weet dat je aan alles hebt gedacht

Bonus 2: baby en hond spelletjes. De tips om je hond bij het gezin te betrekken

Een huisbezoek voor persoonlijke begeleiding en personal training bij jou thuis.

€225,-

€250,-

€375,-